abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over de Open Design Alliance


Wat is de Open Design Alliance?
De Open Design Alliance, kortweg ODA, is een non-profit organisatie, waarvan de leden zich inzetten voor de promotie van de open uitwisseling van CAD-gegevens, nu en in de toekomst.

Steun de Open Design Alliance en word lid!

Behalve op het zetten van standaarden voor CAD-gegevensformaten, richt de ODA zich ook op de practische zaak van het ontwikkelen van kwalitatief hoogstaande softwarebilbiotheken, die de leden in staat stellen tot het ontwikkelen van toepassingen die de populaire CAD-gegevensformaten, DWG en DGN, kunnen lezen en schrijven. ODA-leden gebruiken de volgende ODA-softwarebibliotheken bij het ontwikkelen van hun CAD-toepassingen:
 • DWGdirect® — leest en schrijft DWG-bestanden en is gebaseerd op de OpenDWG®-specificaties van de ODA, welke is gebaseerd op het DWG-formaat dat wordt gebruikt door vele CAD-toepassingen, waaronder AutoCAD van Autodesk (helaas de grote afwezige tussen de ODA-leden!). De DWGdirect-softwarebibliotheken worden voortdurend bijgewerkt en geven daarmee uitwisselingsmogelijkheden met alle DWG-versies van 2.5 tot 2009.


 • DGNdirect® - leest en schrijft DGN-bestanden en is gebaseerd op het OpenDGN-initiatief van Bentley Systems en uitwisselbaar met MicroStation van Bentley. Bentley, een toonaangevende ontwikkelaar van CAD-toepassingen heeft samengewerkt met de ODA door hun bibliotheken beschikbaar te stellen met snelle lees- en schrijffuncties voor het bestandsformaat van hun CAD-programma MicroStation (DGN).

De ODA gebruikt de contributies van de leden voor de financiering van de doorlopende ontwikkeling van de ODA-biliotheken, die beschikbaar komen voor de leden. ODA-leden kunnen zich daardoor meer richten op het ontwikkelen van hun eigen oplossingen, in plaats vande moeilijkheden van het lezen en schrijven van ingewikkelde CAD-bestanden. Verder worden de bibliotheken gratis ter beschikking gesteld aan educatieve instellingen en studenten om het onderzoek naar CAD- en Engineering-software te stimuleren.

Dus als uw DWG- en DGN-bestanden u lief zijn ...

word nu lid van de ODA!


Nieuws rond de Open Design Alliance


AutoCAD DWG 2013
10/4/12 AutoCAD verandert elke 3 jaar het DWG-formaat, zo ook nu weer met versie AutoCAD 2013. Het is onze sterke overtuiging dat dit vooral wordt gedaan om zoveel mogelijk updates te kunnen verkopen. Momenteel is de AutoCAD 2013-familie is het enige CAD-pakket dat dat nieuwe DWG-formaat ondersteunt, dus u kunt dergelijke bestanden gerust retour afzender doen, onder verwijzing naar de Open DWG standaard, welke momenteel compatibel is met AutoCAD DWG 2010 t/m 2012. In de nieuwe AutoCAD zit een functie om op te slaan als AutoCAD DWG 2010. We raden aan om dat op voorhand per project af te spreken.

T.z.t. zal de Open Design Alliance, waar GstarCAD ook in zit, wellicht weer met een update komen die DWG AutoCAD 13 zal ondersteunen.


Open DWG standaard mag zo niet heten - maar doe met ons mee en noem hem zo!
24/11/10 Langs deze weg doen we een oproep aan iedereen die met DWG-bestanden werkt, om het zeer degelijke en onafhankelijke DWG-platform van de Open Design Alliance "Open DWG" te blijven noemen. Autodesk wil het DWG-formaat gesloten houden en verandert het opzettelijk ongeveer elke drie jaar, hetgeen wij als ongewenst en onnodig beschouwen. Het veroorzaakt voortdurend uitwisselingsproblemen en dwingt u als CAD-gebruikers steeds tot dure updates. Met het geld van u als AutoCAD-gebruiker heeft Autodesk dure rechtszaken gevoerd tegen de ODA en daarmee voor elkaar gekregen dat de ODA voor hun gewaardeerde werk niet de naam "Open DWG" mogen gebruiken. Dat weerhoudt ons er echter niet van om het in de wandelgangen toch zo te noemen. Een sterke ODA is in het belang van iedere CAD-gebruiker. Doet u mee?

Doe mee en praat over Open DWG!


  Dankzij het Open DWG-formaat van de ODA kunt u:
 • vrijwel elk denkbaar DWG-bestand openen met bijna elk CAD-programma, variërend van een gratis viewer tot 3D BIM-software als Tekla
 • DWG-bestanden van AutoCAD, AutoCAD LT en GstarCAD inlezen in SketchUp
 • AutoCAD-tekeningen openen en bewerken met GstarCAD
 • nieuwe DWG-bestanden maken met GstarCAD
 • doorsnedes uit SketchUp overbrengen naar AutoCAD LT of GstarCAD om daar verder uit te detailleren
 • kiezen met welke software u gaat tekenen

Leerzame ODA-conferentie in Leiden
5/5/09 Vorige week is onze CADM-consultant Siem Eikelenboom aanwezig geweest op de ODA-conferentie: "Geweldig om in zo‘n interessant internationaal gezelschap te verkeren! Niet alleen is er erg veel nuttige informatie op de beamer gezet, het waren vooral de persoonlijke contacten met de mensen die ik tot nu toe alleen kende van blogs, e-zines en emails die mij inspireerden. Lunch met Randall Newton van cadcamnet.com, Deelip Menezes van deelip.com en Ralph Grabowski van upFront.eZine, een biertje drinken met de GstarCAD-distributeur van Japan of IntelliCAD grondlegger Herr Wilfried Graebert en zijn zoon Robert uit Berlijn, uitvoerige gesprekken met chinese software-ontwikkelaars en de heer Van der Weide, de daadkrachtige manager van de ODA. Kortom, een ware belevenis voor iemand die zich al 23 jaar dag en nacht met AutoCAD bezig houdt!"

Chinese software-ontwikkelaar en Eikelenboom op de ODA-conferentie

Onderwerpen ODA-conferentie
3/3/09 Het voorlopige programma is bekend en er zijn interessante onderwerpen te vinden. Wat te denken van:
 • Status van de ontwikkelingen
 • Ondersteuning van Solids
 • De ACIS 3D modeling engine door Spatial Corp.
 • HOOPS door TechSoft3D
 • ADTdirect 3D vlakken modelleren
 • DGNdirect
 • DWGdirect
 • ActiveX and .NET
 • Toekomstige ontwikkelingen
 • Het bouwen van een DRX-applicatie
De laatste details vindt u op de ODA-site.


De ODA-conferentie komt naar Nederland!
21/1/09 Zojuist vernemen wij van de nederlandse voorzitter van de ODA dat de allereerste ODA-conferentie in Nederland zal plaats vinden! Leiden zal dan voor een paar dagen het centrum van de CAD-wereld zijn, want alle grote spelers op de CAD-markt worden er verwacht (zie de lijst hieronder). Noteer alvast in uw agenda: van maandag 27 t/m woensdag 29 april 2009 in Leiden. In aansluiting op deze conferentie willen we u graag de gelegenheid bieden om contact te leggen met de mensen van GstarCAD uit Beijing (Peking), China, die rond die tijd ook in Nederland hopen te zijn. Daartoe organiseren wij één van deze dagen een presentatie, waarvoor u zich nu al vrijblijvend kunt voorinschrijven via het aanmeldformulier.

Wist u dat zelfs Google lid is van de ODA?

Het is de bedoeling dat de ODA-conferentie een jaarlijks terugkerend gebeuren gaat worden.


De ODA-leden anno 2009

Hieronder ziet u de grote internationale steun die de ODA geniet. Bent u van een groot bedrijf dat veel doet met DWG- en DGN-bestanden? Steun dan de ODA door lid te worden. Er zijn verschillende gradaties in het lidmaatschap. Als eerste ziet u hieronder de logo's van de bedrijven die de ODA-bilbiotheken daadwerkelijk gebruiken, waaronder de grote CAD-software-ontwikkelaars. In de lange lijst daaronder staan de overige bedrijven.

Autodesk de grote afwezige!
Het is een zeer teleurstellende constatering dat Autodesk nog altijd geen lid is van de ODA en de ODA zelfs op alle fronten tegenwerkt! Lees hier waar dat toe leidt ...


Associate Level Members

Advanced Computer Systems Ltd. (UK) Adobe Systems Incorporated AfterCAD (formerly Savage Software) Andor Autonomy (formerly Verity) Bentley Systems Inc. Carlson Software Bricsys CSoft Development ESRI Graebert GmbH Graphisoft Gstarsoft (GstarCAD) IBM Japan Applications Solutions Co. IMSI Informative Grapbics InfraSoft Innotec Intellicad Technology Consortium Intergraph Corporation ITI-Transcendata Knowledge Base Mentor Graphics Corporation Nanosoft Nemetschek North America Oracle Corporation Pegasus Imaging Robert McNeel & Associates Safe Software Siemens PLM Software SolidWorks Tekla ZWCAD Tsinghua InfoTech Verizon

Commercial Level Members

3B LOGOS
12D Solutions
20-20 Technologies
3D-system
3GCore
4M SA
A&DAY
A9Tech
AB Ångpanneföreningen
ABACO
ABIS-Software
Abvent
Abyla Diffusion
ACD Systems
AceCad Software
Acterna France
Actify
ADAPT Corporation
Advanced Engineering Design
Advancis Software
ADW Software
adX
AECL-Atomic Energy Of Canada
Aegis Industrial Software
Agilent Technologies
AGTEK Development
AIDIMA Technology
AISAN TECHNOLOGY
AKG Software
ALEKER
Alfatech
Alias Limited
Alibre
ALL SYSTEMS
Alma Group
AlpCAD Software
Altima Software
Altium Limited
Amada America
Amada Soft (India)
AMV SRL
Ansoft Corporation
ANSYS
AnyDWG Software
Aperture Technologies
Applied Software Technology
Aquaveo
ARC Technology
ARC-GREENLAB
Archi Pivot
Archway Systems
Arden Software
ARKEY SYSTEMS
Arktec
ARTESYS International
Aruba Networks
ASA Systems
ASCON
Ashlar-Vellum
Asia Air Survey
ASM Technology
Atalasoft
Atlas Computers
AUCOTEC
Aurel Systems
auto•des•sys
Auto-trol Technology (Canada)
Auto-trol Technology
AutoDWG (Xingzhi Software)
Autometric Inc
Autoship Systems
Avenir Software
AVEVA Solutions
Aviation Research Corporation
AWE communications
Axiomatic Technology
B2GEN
Byggeweb A/S
BAIT AS
Bamboo Solutions
Barnreiter Industry
Be System Company
Beck Technology
Beijing Leading Inst. of Software Design
Beijing Tsinghua Sunway New Tech
Beijing TSZ Software
Bell Software
BERIT a.s.
BIGAL
BIGVAN
BLOM Sistemas
Blue Marble Geographics
Blue Ridge Analytics
BlueCielo ECM Solutions
BM Sistemi
BoA Research SARL
BobCAD-CAM
BOCAD Software
Bolc Electronics
BORM Gruppe
Bosch Rexroth
Bricsnet FM Americas
Buhodra Ingenieria
C Tech Development
C'set Co
CA Design
CAD fx
CAD Schroer
CAD Systems Unlimited
Cadcorp
Cadcraft AB
Cadenas
CADian Soft
Cadline
CADlogic
Cadmatic Oy
CADology
CADSOFT Corporation
Cadwork Informatique
CADzation
CAM CONCEPT
CAOS Computersoftware
Captaris
CARIS
Carmenta
Cast Group of Companies
CAXA Technology
CCIC
CCSI
Century Systems Technologies
Ceras
CGI
Chaos Systems
Charpointer Tecnologia
Chief Architect Inc
CIM-TEAM
Cincinnati Inc
CirQue Systems
Civil Design Company
Civil Soft Development
CNC Software
Codeware
CompeGPS TEAM
Computer Engineering
Computer System Technology
Comsa Computer
Configura
Conject AG
Corearth
Corel Corp
Cospec
CPU
CSI International
CT CoreTechnologie
CWORKS
CygniCon
CYPE INGENIEROS
Daitec
Danaher Motion Saro (NDC Automation)
Data Design System
Data Solid
DATACAD
Dataface
DATAKIT
Datamine Software
Daz Productions
Decision Graphics
Delcam plc
Deliverance Software
Delmia Corp
DeLorme Publishing
DEMLOG
Design Creation
devDept Software
DIAL GmbH
DICAD Systeme
Digi21
DigiPara
dmELECT
Dotsoft Inc
DP Technology
DpS CAD-center
Drawbase Software
dubiel & polok Ing. Buero
DURST CAD/CONSULTING
DVP Geomatics Systems
DVS
DWG TOOL Software
DynaSCAPE Software
E Service Engineering
e-Builder
EastCoast Cad/Cam
EasternGraphics
EdiCAD
EDILCLIMA Sezione Software
EDX Wireless
Eesti Geoweb
Eisfeld Ingenieure
EIVA a/s
Electro Graphics
elf Software
Elias GmbH
Elysium
Engineered Software
Environmental Design Solutions
EPCOS
EPLAN Software
eQuorum Corporation
Esko NV
ESRI (UK) Ltd
EssenSoft
Estalo
Etecad
Evolution Computing
Exactal
Exel SRL
Expert InfoCAD
ExpoCharger International
eZRobotics
F I T
Faith Co
FaMe Facilities Management Software
Fifth Dimension
Firmware Technologies
FISCO
Florence Research
Fokus GmbH Leipzig
FORCE Technology
Foresoft
FORUM8
FS2i
FTZ INFORMATIQUE
Fujitsu Kyushu System Engineering
Fujitsu Ltd
Fujitsu Shikoku Systems
Fukui Computer
FuShen Information System
G Michaels Consulting
GAIN Software
GateKeeper Systems
GE Energy Management Services
Gehry Technologies
Gemcom Software Australia
Gemcom Software International
Geneseo Communications
GeoCue
Geodezie-Topos
GeoLogiK Software
GEOMania
GEOMENSURA
Geometric Limited
Geosoft srl (Italy)
GEPRO spol
Gerber Scientific Int'l
GIB Dr.-Ing. GREINER Ing
Gibbs and Associates
GISkit BV
Global Mapper Software
Google
Granit GmbH
Graphic Products
Graphicode
Graphicomp
Greenheck Fan Corporation
Grontmij Netherlands
GTR mbH
Guthrie CAD/GIS Software
HachiSoft Corp
HanGil IT
Hauer Research
HAUK & SASKO
Helvar Ltd
Herman Miller
HHK Datentechnik
Hitachi Advanced Digital
Hitachi Ltd
Holbrook Enterprises
Honda Engineering
Hydro Building Systems France
HYPACK
HyperShell Industries
I-SiTE
IB&T
iBwave Solutions
ICCS
Ice Development
ideYAPI
IGE+XAO
IGEMS Software
Ilexsoft
Indus Systems
Informatix Software Int'l
InfoTech Scandinavia
Ingenieurburo Breining
Ingenium Group, The
Innogistic Software
INOPS
Inovx
InQuest Technologies
Insight Manufacturing Software
InSite Software
InstalSoft
Integration & Solution Technology
IntelliSearch
Interactive Visualization Systems
Interstudio
Investintech.com
IronCAD LLC
Iscar Software de Arquitectura
ISOCOM
ISS International Limited ITOCHU Techno-Solutions
iTracs Corporation
Itron
ITT Visual Info Solutions
ITT Water & Wastewater
ITW Building Component Jacobs Engineering
JGC PLANTECH
Jidea OY
Jowit Co
JP Sercel
JPK Logiciel
K2-Computer Software
KAIST
KapLogic
Kartik Cad Cam Consultants
KAWADA TECHNOSYSTEM
KCS Consultants
Kensetsu System
Kessler Real Estate Solutions
KHEOPS Technologies
KiM GmbH
Kolbasoft
Kongsberg Maritime
Korea GeoSpatial Information
Korea Inst of Construction Tech
Kubotek USA
Kurabo Industries
KymData Oy
Lamuz Corporation
Larson Software Technology
Lattice Technology
Legion International
Leica Geosystems
Leica Geosystems Geospatial
Leonardo Software House
LewLight
Lighting Analysts
LinkTek Corporation
Listech Pty
Lithonia Lighting
Loy & Hutz
LumiVision
Lydia AS
M-Mies Oy
Macrovision Limited
Malz++Kassner
Manhattan Centerstone Software
Manufacturing & Consulting Srv
MapFrame Corporation
Maptek Pty
Markus Friedrich Datentechnik
Maxon Computer
Maxwell Systems
mb AEC Software
Mc4 Software Italia
McLaren Software Limited
MDTVision (an IBM Company)
Measurix
MECHWORKS
MecSoft Corporation
Megabit Sp. z o.o.
Megatech Software
Mentor Software
Messerli Informatik
Metalix CAD/CAM
Metrotech
Metso Automation
Mh-Software
MicroArts Corp
MicroCam Software
Microcomputer S.R.L.
MicroDraw
MicroImages
Micromine
Microspot Limited
Midnight Software
Miduell Informatika
Mincom Limited
MineMAX
Mineware
Mirrorplus Technologies
Missler Software
Mitsubishi Electric Corp
Mitsubishi Electric Engineering Corp
Monumental Computer Applications
Mora Tech
Mott MacDonald
MRF Geosystems
MTC Limited
MTI Corporation
Musco Sports Lighting
MUTOH INDUSTRIES
Myzox
Namosoft
NC-Soft Wagner
NCI Building Systems
NEC Corporation
Nemetschek AG
NESTIX OY
netGURU
Network Harbor
Newforma
Nihon UNISYS Excelutions
Nikon Trimble
NMT Corporation
Norconsult
Norkart
Northgate Land & Property
Novageo Solutions
Novalog Informatique
NTT Facilities
Nucor Building Systems
NYK Systems
Oakleaf Software
Oasys Limited (ARUP & Partners)
Objective Corp
ODOS Software
OFMS
Okino Computer Graphics
OMAX Corporation
On Center Software
Open Domain
Openminds System
Orthograph
OSK Co
PACE
Pangea
Parametric Technology GmbH
Pathtrace Engineering
PEACENET
Perspectix
PHOTRON
Pitney Bowes Software
Plan Platform
Plan Software
Plancal
Planet Associates
Planimetron
Planon B.V.
Powel-MiniMax Software
Poyry Application Services
Poyry Infra GmbH
PRISMA
Procedimientos-Uno
Production Resource Group
Profile Logic
Progetto Cad
ProPro Group
ProtoTech Solutions
Prover Technology
Pryda Australia
Punch Software
PYTHA Lab
PYTHAGORAS
QuadriSpace Corp
R+Z Ing.-Gesellschaft
Ransdell & Brown
Rasterex Software
RFMS
RIB Software
Right Hemisphere
RiM CAD
Rit & Cad
rmDATA
RMR Software
Robert Stephen Consulting
Roesberg Engineering
RootPro Co
RouterCAD
S A Informatica
S Works
S-GROUP Solutions
S+S Datentechnik
S3 Eng
SAFI Quality Software
Salvagnini Italia
Sanei Co
SANKOM
SARL IntelliFrance
SCADA Systems
Scanpoint Geomatics
Schroff Development
SCIA CZ
Serif
Sescoi International
Shanghai SIPM Information Tech
Shell Global
SierraSoft
Sigma Design International
SignatureCAD
SignCAD Systems
SimonSoft
SimplexGrinnell
SiteComp
Sito Tietotekulikka Oy
Skire
Snowbound Software
SOFA GmbH
Soft Construct
Soft S.A.
Soft Tech NZ
Soft.Lab SRL
Soft-Art
Softech
softelec
SoftPlan Systems
Softree Technical Systems
SOFTTECH Software
Software Engineering
Software Innovation
Software Mechanics
Software Toolbox
Softwareparadies
SOKKIA
Solar Tech
Solid Concepts
Solid Documents
Solideo Systems
Solva Groep
SpaceClaim Corp
Spatial Corp
Speedikon Facility Management
Spicer Corporation
Stabiplan
Stapelfeldt Ing GmbH
STAR INFORMATICS
steel projects France
Steps Ahead Corporation
STRATEGIES Software
Streamspace
Structural Design Software
SuperMap GIS Technologies
Surface Systems & Instruments
Surfware
Survalent Technology
Svensk ByggnadsGeodesi
SWECO Position
Swiss Reinsurance Co
SYCODE
Sylvan Ascent
Synergis CAD-INFO SYSTEME
Synergis Technologies
Syscon Informatik
Syskoplan
System Development Inc
System Plan Prosoft
SYSTEM-I
Systems Nakashima
tacs gmbh
TACTX
Taglio
Tailor Made Software
Taiwa
TAIYO KOGYO CORPORATION
Takaoka Electric Mfg
Tameran Graphic Systems
TDM Solutions
TDM Systems
Tech-22
technet GmbH
Techno Solutions
Technobox
Technology Forge, The
Tekna
Telegent Star Technology
Teseo spa
Tessel Systems
think3
Thomas Industrial Network Germany
Thunderstone Software
Top Systems
Topcon
Topol Software
Torro-Softworks
Toshiba Process Software
Trace Software
Trakware
Traverse PC
TreeSoft GmbH
Trimble Navigation
TriTools
Trix Systems
True North Estimating Systems
T.S.I. srl
TSS-Transport Simulation Systems
UCHIDA DATA CORP
Ultimo Software Solutions
Ultra Electronics APL
Ulusal CAD&GIS Solutions
Ungerboeck Systems Int'l
Ustage
van der Roest Group, The
Vandenbussche NV
VariCAD
VectorDraw
Vectric Limited
Vero UK Ltd
Vertex Systems
VHSoft Technologies
Vianova Systems
Vianova Systems TiPS FM
Vico Software
Virtek Vision Int'l
Vitec Energy
Volantis
VX Corporation
WACOM
Willms GmbH
Wlasuk, Delporte and Davis
Wrightsoft Corporation
WSCAD electronic
Wuhan Kaimu Information Technology
WuHan TianYu Software
XANADU
XYZ Solutions
YaWah ApS
Yenom Software Technology
Yokogawa Techno-Information
Zodiac
Zuken


Heeft u gezien dat Nederland wordt vertegenwoordigd door de software-ontwikkelaars Arkey, Giskit, Stabiplan en Planon?

Van de nederlandse ingenieursbureau's is alleen Grontmij lid. Waar blijven Arcadis, DHV, Haskoning en Fugro? Ook andere grootgebruikers van AutoCAD zouden in de lijst niet misstaan, dus ...

word nu lid van de ODA!


Ook de fabrikanten van landmeetkundige apparatuur zijn goed vertegenwoordigd: Trimble, Leica, Sokkia en Topcon

Verder deze bekende namen: Intergraph, Siemens, Oracle, Google, Tekla (3D beton en staal), Nemetschek (Vectorworks), Vianova (wegontwerp), SolidWorks, SpaceClaim, Bricsys (BricsCAD) en natuurlijk GstarCAD.
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2020, IDEOMA intelligent systems bv